Gå til indhold

Country

Language

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din næste ordre

Is your dog ready for the cold season?

Er dit firbenede familiemedlem klar til koldere tider?

Med efterårets entre og snart vinteren har vi behov for varmt overtøj, hvis vi skal kunne opholde os udenfor uden at fryse. Men gælder det også for vores firbenede familiemedlemmer? Læs med nedenfor og få svaret.

Det ikke nogen hemmelighed, at hunde er dækket med pels for at holde varmen. Hundens pels er opdelt i to forskellige lag. Det yderste lag af hundens pels kaldes for dækhårene, og er det hundepelslag, der tegner hundens unikke udseende. Det inderste lag af hundens pelslag kaldes underuld. Underulden har en helt unik isolerende egenskab, som holder hunden varm, idet dens naturlige indhold af lanolin holder fugten væk fra kroppen, så hunden ikke fryser. Eksempler på hunde der også har underuld er Border Collies og Golden Retrievers.

Det er dog ikke alle hunde, der har underuld. Korthårede små hunde har som oftest ikke underuld eller kun et minimalt lag af underuld. Hunde uden underuld har ikke det isolerende lag uld, som holder hunden varm, når det er koldt, og derfor skal hunde uden underuld bruge hundetøj, når det er koldt. Eksempler på hunde der mangler underuld eller kun har et minimalt lag af underuld er korthårede gravhunde, dansk svensk gårdhunde, malteser hunde, havaneser hunde, chihuahuas og bulldogs. For alle disse hunderacer gælder det derfor, at de skal have hjælp til at holde varmen, når kulden indtræffer. En naturlig måde hvorpå du kan hjælpe din hund med at holde varmen er ved at give den en hunde uldsweater på.

En hunde uldsweater minder på mange måder om den underuld, mange hunde er udstyret med fra naturens hånd, men som de fleste små korthårede hunde som nævnt mangler. En hunde uldsweater er derfor et naturligt materiale valg, når din hund skal have hjælp til at holde varmen. Hunde uldsweateren har en unik isolerende egenskab, hunde uldsweateren indeholder lanolin og er dermed naturligt fugtafvisende, og så er hunde uldsweateren naturligt blød.

En hunde uldsweater er også en rigtig god måde at hjælpe de lidt ældre hunde med at holde varmen på. Ældre hunde kan selvom de måtte have underuld have en tendens til at fryse, når temperaturerne kommer ned omkring frysepunktet, og mange ældre hunde har også en tendens til, at deres pels bliver tyndere end hvad normalt er. Dertil kommer at ældre hunde har brug for at holde deres led varme.

Så har din hund ingen underuld, er din hund oppe i årerne eller er din hund bare lidt kuldskær, så er det en rigtig god ide, at give hunden en hunde uldsweater på.

En hunde uldsweater er let at holde, da den har en selvrensende effekt. Skal hunde uldsweateren rengøres kan det ske ved, at den bliver luftet udendørs i fugtigt vejr. En hunde uldsweater kan selvfølgelig også håndvaskes i lunkent vand eller maskinvaskes på et uldprogram. Håndvaskes eller maskinvaskes hunde uldsweateren er det en god ide at tilsætte lidt uldvaskemiddel, da det skåner ulden og forlænger uldens holdbarhed.

På billedet ses Tobine, som er vores dansk svenske gårdhund, i en ren merino uldsweater fra tadazhi’s 2022 hundetøjs kollektion. Se tadazhi's hundetøjs kollektion her.

Ældre indlæg
Nyere indlæg
Luk

Få 15% på dit første køb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første, der får besked om nye produkter, tilbud samt små historier om livet med hund.

Alder verifikation

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Tilføjet til kurv