Gå til indhold

Country

Language

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% på din næste ordre

Visit Denmark with your dog and enjoy free public transportation

Kan din hund rejse gratis med offentlig transport i Danmark?

Tog rejser med DSB i Danmark med hund

Mindre hunde, der kan være i en RIO hundetaske, kan du tage gratis med i toget, hvis den mindre hund under hele rejsen opholder sig i RIO hundetasken. Alle hundens poter skal befinde sig i RIO hundetasken under rejsen.

RIO hundetasken skal placeres under eller over din plads, på skødet eller på områder indrettet til bagage.

I DSB’s fjern- og regionaltog samt i S-tog er der piktogrammer, der markerer, i hvilke områder du må medtage din hund, også selvom din hund opholder sig i en RIO hundetaske. Bemærk at stillezonerne såvel i DSB’s fjern- og regionaltog samt i S-tog altid er dyrefri områder. Ligeledes er familiezoner og DSB 1’ dyrefri zoner.

Hvis du rejser med to mindre hunde, skal begge hunde opholde sig i den samme hundetaske under hele rejsen, for at kunne rejse gratis. En hundetaske må maksimalt være 100 x 60 x 30 cm. Hvis kun den ene af dine to mindre hunde opholder sig i hundetasken under rejsen, skal du købe en børnebillet til den anden mindre hund. Den mindre hund, der opholder sig udenfor hundetasken, skal være i snor, og den skal opholde sig på gulvet under hele rejsen.

Hvis du rejser med en stor hund, skal du også købe en børnebillet (12-15 år) til den. Du må kun medtage en stor hund, og den skal føres i snor og ligeledes være på gulvet under hele rejsen.

DSB anbefaler, at du køber en pladsbillet til din hund, der ikke opholder sig i en taske under rejsen, når du rejser med InterCity eller InterCityLyn, da du så kan du sikre dig, at der er plads til hunden på gulvet foran sædet.

I bus og metro med hund

Hvis din hund kan være i en RIO hundetaske og opholder sig i RIO hundetasken under bus -og/ eller metroturen, kan du gratis medbring din hund.

Er din hund for stor til at opholde sig i en hundetaske, skal du købe en børnebillet til hunden.

Hunde der ikke opholder sig i en hundetaske, må som udgangspunkt ikke medbringes i A-busser. Dette gælder dog ikke A-busserne i Køge, Roskilde, Næstved, Ringsted og Holbæk og Helsingør.

Større hunde må ikke medbringes i busser i Storkøbenhavn på hverdage mellem kl. 7:00 – 9:00 og igen mellem kl. 15:30 – 17:30.

Den forreste halvdel af alle busser er dyrefrit område.

Du må maksimalt medbring en stor hund og en lille hund, der opholder sig i en hundetaske i bus -og/ eller metro.

For god ordens skyld anbefaler vi, du dobbelttjekker retningslinjerne hos Din Offentlige Transport og DSB, inden du rejser og ønsker jer en god tur.

Luk

Få 15% på dit første køb

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær en af de første, der får besked om nye produkter, tilbud samt små historier om livet med hund.

Alder verifikation

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Tilføjet til kurv