Skip to content
Close (esc)

A WELCOME GIFT

Sign up for our newsletter and we'll send you the best stories about life & life with dogs (along with your promo code for your first order)

Support your dog's immune system written by Lilo the Holistic Vet nurse

Af den holistiske veterinær sygeplejerske Lilo: Hjælp din hunds immunforsvar. Ved at tilføje 20% frisk mad til din hunds kost, øger du chancen for, at risikoen for stofskiftesygdomme mindskes med op til 90%.

En sund kost er nøglen til et stærkt immunforsvar hos din hund. En sund kost bidrager til immunforsvarets beredskab under de kolde måneder, og den medvirker til, hunden får nok mikronærigsstoffer, som er så vigtig for at immunforsvarets celler kan udføre deres arbejde. Tilføjelse af kun 20% frisk mad i din hunds kost kan være med til at mindske risikoen for stofskiftesygdomme med op til 70-90%.

Se nedenfor hvilke friske madvarer, Lilo anbefaler. Kog grøntsagerne let inden servering så du hjælper hunden med at fordøje dem. Hvis din hund har sundhedsproblemer, så tjek med en praktiserende læge, om ændring af hundens kost er passende.

Gurkemeje øger chancen for, din hund øger sine antistoffer mod bestemte antigener, og generelt ses dette at forbedre såvel den medfødte som adaptive immunfunktion.

Svampe er en god kilde til B-vitaminer, der er nødvendige for at omdanne mad til energi. Kog svampene en lille smule før du tilbyder dem til din hund.

Rød peberfrugt indeholder C-vitaminer, der bidrager til immunforsvaret ved at understøtte forskellige cellulære funktioner i både det medfødte og adaptive immunsystem.

Broccoli indeholder vitamin A, C og E, fibre, antioxidanter samt indol-3-carbinol, som alle er gavnlige for din hund.

Grønkål indholder bl.a. vitamin A, C og E og er rig på B9. Grønkål er også en god kilde til antioxidanter og hjælper leveren med at afgifte kroppen. Undgå at tilbyde grønkål til hunde med blæresten eller nyresygdom.

Spinat er rig på C-vitaminer og fyldt med antioxidanter.

Skaldyr er fyldt med zink, hvilket har antioxidantvirkninger, der beskytter mod reaktive oxygenarter, der i sidste ende hjælper med at opretholde hud- og slimhindeintegriteten.

Rødt kød er en stor kilde til jern, som spiller en vigtig rolle i immunforsvaret. Det er involveret i reguleringen af cytokinproduktion og virkning, det hjælper med at ødelægge bakterier af neutrofiler, og det er vigtigt i differentieringen og spredningen af T-celler.

Kylling og kalkun indeholder vitamin B6. I det medfødte immunsystem hjælper vitamin B6 med at regulere inflammation og har roller i cytokinproduktion og naturlig dræbercelleaktivitet.

Lever er en god kilde til D-vitamin. D-vitamin stimulerer immuncelleproliferation og cytokinproduktion, og det hjælper med at beskytte mod infektion forårsaget af patogener.

Når du tilbyder grøntsager, skal du først koge dem let, bare for at understøtte fordøjelsen og udnyttelsen, og hvis der er allerede eksisterende sundhedsproblemer, skal du dobbelttjekke med en kvalificeret praktiserende læge, om ændringer i kosten er passende.

Se flere af Lilos gode råd her.

Older Post
Newer Post
Back to top

Shopping Cart

Your cart is currently empty

Shop now